حالا باید نهال را صاف و مستقیم در مرکز گودالی قرار دهیم که کمی کود حیوانی در کف آن ریختهایم. باید حواسمان باشد تا ریشه آسیبی نبیند و انشعابات آن جدا نشود. طوقه نهال هم باید چند سانتیمتر بالاتر از سطح گودال قرار بگیرد. بعد از قرارگرفتن نهال در گودال، باید محل گودال را با مقدار مناسبی از خاک پر کنیم و در صورت لزوم از قیّم هم برای نهال استفاده کنیم تا به آن تکیه دهد و سرپا بماند.
روند افزایشی چاقی در کشور/ سهم ۱۲ درصدی چاقی از مرگها در ایران
هدف از درختکاری بدون آبیاری ……………………………………………………… ۱۷
جنگل و جنگلکاری …………………………………………………………………………. ۲۱
در این مرحله از اموزش کاشت نهال، میتوان قبل از درختکاری، با استفاده از کود گیاهی، کود حیوانی یا کود شیمیایی، خاک را برای پرورش نهال آماده کرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت حیدریه ادامه داد: با توجه به خشکسالیهای اخیر، اکنون در جنوب این شهرستان با ۲۰ هزار هکتار کانون بحران فرسایشی مواجه هستیم که ۱۰ هزار هکتار آن دارای طرح مطالعاتی در منابع طبیعی هستند.
پس انتخاب پانزدهم اسفندماه بهعنوان روز درختکاری بیدلیل نیست. به مناسبت روز درختکاری، نهالی در دل خاک کاشته میشود تا با بارش ابر مهربان بهار و تابش سخاوتمندانه خورشید، کمکم قد بکشد و به درخت تنومندی تبدیل شود.
لیست درختان تضعیف کننده جریان آب ……………………………………………. ۵۰
تهدیدی به بزرگی هزاران میلیارد بمب هستهای در کمین زمین
معایب آبیاری قطرهای برای کاشت درخت بدون آبیاری ………………………. ۳۳
طول، عرض و عمق گودال برای کاشت نهال با توجه به نوع خاک متفاوت است؛ اما بهطور کلی میتوان در مورد طول، عرض و عمق گودال طبق این دستورالعمل پیش رفت:
مزایای درختکاری بدون آبیاری ………………………………………………………….. ۱۰
علاوه بر این read more اقدامات، (همان طور که در بخش قبلی این مقاله گفتم) انتخاب #گونه_های_درختی #مقاوم_به_خشکی بسیار مهم است. کاشت درختانی که با شرایط خشک سازگار هستند می تواند شانس بقای آنها را بدون آبیاری به میزان قابل توجهی افزایش دهد. تجربه ها و مشاهدات و تحقیقات من در ایران بخصوص در جنوب ایران نشان می دهد که گونه هایی مانند #اقاقیا، #کهور، #گز و بید بیابانی (#گون) دارای سیستم #ریشه_عمیقی هستند که می توانند به آب #ذخیره شده در عمق بیشتری در خاک دسترسی داشته باشند و در محیط های خشک آنها را انعطاف پذیر می کند. با ترکیب این روشهای #برداشت و #حفظ_آب_طبیعی، میتوان #اراضی_خشک را #بدون_اتکا_به_آبیاری بهطور پایدار احیا کرد. نکته کلیدی در #به_حداکثر_رساندن استفاده از #منابع_آبی موجود و ایجاد محیطی است که از #رشد و #بقای #درختان در #شرایط_چالش_برانگیز #حمایت کند. با #برنامه_ریزی و #اجرای دقیق، #هنر_کاشت_درخت #بدون_آبیاری می توان دگرگونی های قابل توجهی را در #مناظر #خشک، #تقویت_تنوع_زیستی و #ارتقای #انعطاف پذیری #اکولوژیکی ایجاد کند. ادامه مقاله در لینک زیر:
دانلود کتاب